Informatie over de race van het Shark Attack Bike Festival op 15.-16.06.2024

Het evenement in 2024 is opgebouwd uit verschillende serie ratings.

De 1. ronde van de NRW-Cup, voor vele sporters als prelude van het seizoen, is zeker niet de meest gemakkelijke. Op de voormalige route van de Duitse kampioenschappen in 2015 wordt echt alles verlangd van de sporters.
Tegelijkertijd is dit 5. run naar de internationale mtb bundesliga en de 5. ronde van de 3-Nations-Cup, de internationale race-serie tussen België, Nederland en Duitsland. De serie bestaat uit 10 internationale wedstrijden van de categorieën C2, C1 en HC samen en zal waarschijnlijk in de komende jaren steeds meer aan belang in de internationale racewereld winnen.
Natuurlijk komen ook de jongste piloten niet te kort. Bij de Pontax Scholieren-Cup gaat het om de technische implementatie en tegelijkertijd de explosieve kracht van het nakomelingenschap. Ook voor hun betekent Saalhausen het seizoensbegin. Zij zullen een kortere afstand rijden. De Youngstars van Kids en Bambini maken hun Sprint rond om het sportveld van Saalhausen en door de Bike-O-Drom.

Hier vindt u nu de belangrijkste informatie:


Aanmeldsysteem

Aanmeldingen zijn tot 11.06.2024 tot 23:59 uur online mogelijk op het aanmeldsystem van de tijdwaarnemers Time &Voice. Latere inschrijving met bijpassende vergoeding kan tot een uur voor de wedstrijd. Voor de vergoedingen, verwijzen wij u naar ons schema. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze registratiekantoor.

Minderjarigen

Minderjarigen moeten voor hun deelname aan het Shark Attack Bike Festival toestemming van de ouders hebben. Gelieve het toestemmingsformulier uitprinten en meebrengen naar de startnummer-uitgave.

Deelnemerslijst

Hier vindt u het laatste nieuws over het evenement. Controleer uw informatie op juistheid

Regelement

Er gelden bij alle federale openlijk geadverteerde races de mededingingsregels van Bund Deutscher Radfahrer e.V. Bij alle internationaal geadverteerde races gelden de regels van de Weltverband UCI. . Download: "Technical Guide"
Sporters uit Nederland, België en Duitsland hebben een buitenlandregistratie

Route overzicht

Hier vindt u het route overzicht van de verschillende races, die worden aangeboden bij het Shark Attack Bike Festival.

Schema

Hier vindt u de lijst met alle racetijden, vergaderingen, kosten, leeftijdsklassen en nog veel meer.

Start

De start vindt direct plaats bij het Kur- und Bürgerhaus Saalhausen. Wilt u ervoor zorgen om op tijd voor de start in het verzamelgebied voor alle deelnemers aanwezig te zijn.

Uitgave startnummers

De uitgave van de startnummers bevindt zich in het Kur- und Bürgerhaus. Gebruik astublieft de hoofdingang en volg de borden.
Vrijdag van 18:00-20:00 uur,
zaterdag van 7:00-17:00 uur en
zondag van 7:30-13:00 uur.
Alle leeftijdsgroepen moeten het startnummer aanschaffen tegen een eenmalige vergoeding van 5,00 € (U7/U9: 2,50 €).
Dit startnummer geldt voor de gehele NRW Cup 2024, ongeacht of alle races gereden worden.
Bij verlies kan bij de startnummerafgifte een nieuw nummer worden aangeschaft.
Voor Cup-inschrijvingen voor 1.4.2024 wordt het startnummer gepersonaliseerd en is het gratis.
De vergunning moet ter inzage worden voorgelegd.

Startformatie

De formatie wordt bepaald door de wedstrijdcommissarissen. Deze bestaat uit klassementserie en de positie op de wereldranglijst.

Prijsuitreiking

De tijden van de prijsuitreikingen vindt u in het schema. Blijf dicht bij het start/finish-gebied en volg de aanwijzingen van onze moderators. De eerste drie plaatsen in elke leeftijdsgroep krijgt een specifieke event-Cup.

Resultaten

De actuele resultaten worden zo snel mogelijk bekend gemaakt bij de startnummer-uitgave. Controleer uw resultaat binnen de deadline van 30 minuten. Bovendien zullen de resultaten na afloop van het event online bij Time & Voice beschikbaar zijn.

Online-oorkonde

De oorkondes zijn online beschikbaar voor alle klassen bij Time & Voice. Ter plekke zal het alleen bij uitzondering mogelijk zijn, oorkondes te printen.

Prijzengeld

Het prijzengeld is na afloop van de prijsuitreiking bij de startnummer-uitgave af te halen. Het prijzengeld wordt verdeeld volgens de geadverteerde raceklassen volgens WB / MTB Bund Deutscher Radfahrer, of volgens de regels van de UCI. Een nabetalingsregeling is niet mogelijk.

Wettelijk

De deelnemers en toeschouwers zijn in elke situatie voor zichzelf en hun daden verantwoordelijk. Voor schade veroorzaakt door hem of een derde partij, is de aansprakelijkheid van de organisator uitgesloten. Elke deelnemer moet voldoende verzekerd zijn. Om een eerlijke en sportieve rijstijl wordt gevraagd.

Antidoping

De dopingcontrole vindt direct na het kiezen van de race in de hal van de vrijwillige brandweer Saalhausen plaats. De route naar de dopingcontrole staat aangegeven. De deelnemers moeten de instructies van de chaperon opvolgen.

Medische zorg

WTijdens de races op zaterdag en zondag, worden meerdere ongevallen- en huisartsen, ter plaatse ondersteund door het Malteser Hilfdienst. Voor medische behandeling is er een afgesloten ruimte bewegwijzerd.

Parkeren

Gelieve de borden te volgen. U komt van de gemarkeerde gebieden binnen 5 minuten lopen op het evenemententerrein.

Overnachten

Als u op zoek bent naar accommodatie in de stad of in de omgeving, neem dan contact op met onze toeristische informatie. Kamperen is mogelijk voor 10,-€ per nacht in de directe omgeving bij het evenemententerrein en is met borden aangegeven. Elektriciteit en water zijn er in beperkte vorm aanwezig. Accomodatie kunt U zoeken onder www.saalhausen.de of www.lennestadt-kirchhundem.de

Kleedkamers/douches

Kleedkamers en sanitaire voorzieningen vindt u in en rond het Kur- und Bürgerhaus Saalhausen.

Verzorging

Voor het lichamelijk welzijn wordt goed gezorgd. Koffie, gebak, pasta, frietjes en vleesproducten worden liefdevol bereid

Feed/Tech Zones

Technische uitwisselings- en verzorgings-zones worden aangeduid! Er mag uitsluitend in deze zones van de ondersteuning van zorgverleners gebruikt gemaakt worden. In de race in Saalhausen zijn „dubbele zones“ aangeduid (Feed/Tech 1+2) Let op, zorgverleners-licentie is verplicht.

Controleposten

De aanwijzigen van controleposten zijn op te volgen. Als er schade is veroorzaakt door het niet opvolgen van de instructies, gaat de schade ten koste van de veroorzaker. Betreed als toeschouwer uit veiligheidsredenen geen single-trails.

Weer

Het actuele weer in Lennestadt vindt u onder: www.Lennestadt-Wetter.de

Foto en film

Elke deelnemer en toeschouwer moet er rekening mee houden dat er beelden van hem of zijn materiaal worden gemaakt en dat deze in de media kunnen worden gepubliceerd.

Bankverbinding

TSV Saalhausen Radsportabt.
Sparkasse A L K, IBAN: DE95 4625 1630 0048 0007 98, BIC: WELADED1ALK


Algemene informatie

Organiserende partij

De organiserende partij van het evenement is de TSV Saalhausen 1910 eV, wielersport-afdeling Shark Attack Saalhausen

Route

De XCO-route bestaat voornamelijk uit boswegen en single-trails. Opvallende secties, zoals een koppige wortelgroei, een uiterst scherpe klimming, een lange, snelle afdaling met kleine extras en de beruchte Tracto-afdaling geven het parcour zijn persoonlijke touch. De rondenafstand voor de Licentie-junioren en elite-rijders is ongeveer 5,00 kilometer en heeft ongeveer 160 hoogtemeters. Voor toeschouwers zijn alle interessante en spectaculaire punten snel en eenvoudig te bereiken.

Controleposten

Op markante punten van de route bevinden zich controleposten, die het negeren van regels en het nemen van afkortingen direct aan de race-leiding doorgeven. Deze inbreuken worden bestraft en ten minste bestraft met diskwalificatie. De aanwijzigen van controleposten zijn op te volgen. Als er schade is veroorzaakt door het niet opvolgen van de instructies, gaat de schade ten koste van de veroozaker. Betreedt als toeschouwer uit veiligheidsredenen geen single-trails.

Voortijdig beeindigen van de race

Deelnemers die de race voortijdig beeindigen moeten zich onmiddellijk melden bij de wedstrijdleiding.

Straffen

Van toepassing is de straffen-catalogus overeenkomstig bijlage C wedstrijdregels mountainbike.

Diskwalificatie

De organisator heeft het recht om deelnemers uit de race uit te sluiten, of andere sancties op te leggen. Dit geldt met name bij onregelmatigheden, technische gebreken, gezondheidsrisico`s of bij gebrek aan sportiviteit.

Deelnemers

Helmen zijn verplicht! Mocht het komen tot plichtsverzuim, zowel in training of races, kan de deelnemer worden gediskwalificeerd. Elke deelnemer moet verzekerd zijn. De organisator en gastheer neemt voor schade, van welke aard dan ook, geen enkele aansprakelijkheid.

Milieu- en natuurbescherming

Gooi astublieft geen materiaal of afval langs de route.

Slotwoord

Wij wensen u veel plezier en succes bij het Shark Attack Bike Festival.
© 2017 | TSV Saalhausen